Warsztaty kulinarne poprowadzi Piotrek Henschke Vegan Chef. Zajęcia będą się odbywać w Bistro JESZ na terenie Bio Bazaru, przy ul. Wołoskiej 3.
Podczas warsztatów chętni dowiedzą się jak przygotowuje się Chana Keshu Curry (ciecierzycę w sosie z orzechów nerkowca). Drugą potrawą będzie Alo Gobhi Matar Subji, czyli kalafior, groszek i ziemniaki w indyjskich przyprawach. Trzecie danie to Chapati - placki z maki pszennej.
Udział w warsztatach jest bezpłatny i nie trzeba się na nie zapisywać. Pierwsze 10 osób które założą fartuchy będą mogły wziąć czynny udział w zajęciach, a pozostałe mogą obserwować i degustować.
Warsztaty kuchni indyjskiej będą połączone z pokazem zdjęć "7 lat w Indiach".
Warsztaty kuchni indyjskiej, 10 marca, godz. 12-15, Bistro JESZ, Bio Bazar, ul. Wołoska 3, wstęp wolny.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?