Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Robert Woźniak, szef kuchni Pod Papugami

MJU
Fot. Tomasz Hołod
Do restauracji Pod Papugami w Rynku można wybrać się wtedy, gdy mamy ochotę na odrobinę szaleństwa.

Robert Woźniak, szef kuchni, rozpieszcza swoich gości potrawami wymyślanymi w zależności od tego, jaki ma nastrój. Jest samoukiem i uwielbia eksperymenty ze smakiem.

W domu to on wiedzie prym w kuchni, dzięki czemu jego żona nie musi martwić się o obiad.

Jego popisowe danie to przepiórka faszerowana dzikim ryżem z borowikami i foie gras w sosie porto na kapuście duszonej w szampanie. Pod Papugami zaś poleca: grillowany szaszłyk z krewetkami, tatar z łososia i grillowany kozi ser.

od 7 lat
Wideo

Uwaga na Instagram - nowe oszustwo

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto