Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Bagietki z pastami od pań z Gorzyc Wielkich

RED
Gmina Ostrów Wielkopolski
Członkinie Koła Gospodyń Wiejskich w Gorzycach Wielkich w gminie Ostrów Wielkopolski zapraszają na bagietki z pastki na dwa sposoby. Prezentują nam przepis na paste łosiową i mięsną. Zdradzcie nam, czy jeden z nich stanie się Waszym ulubionym!

Bagietka z pastą łososiową
Składniki:

150 gr łososia wędzonego na zimno,
8 jajek,
2 łyżki majonezu,
szczypta soli i pieprzu

Sposób przygotowania: wszystkie składniki razem zmiksować blenderem. Bagietkę kroimy na kromki i na każdą nakładamy wcześniej przygotowaną pastę. Dekorujemy świeżym łososiem lub koperkiem.

Bagietka z pastą mięsną
Składniki:
1kg łopatki lub karkówki,
2 cebule,
4 ząbki czosnku,
zioła prowansalskie,
tymianek,
bazylia,
sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania: mięso pokroić w kawałki włożyć do garnka, dodać resztę składników. Zalać wodą i gotować do miękkości. Po przestudzeniu zblendować. Bagietkę kroimy na kromki i na każdą nakładamy wcześniej przygotowaną pastę.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na ostrow.naszemiasto.pl Nasze Miasto