Bagietka z pastą łososiową
Składniki:
150 gr łososia wędzonego na zimno,
8 jajek,
2 łyżki majonezu,
szczypta soli i pieprzu
Sposób przygotowania: wszystkie składniki razem zmiksować blenderem. Bagietkę kroimy na kromki i na każdą nakładamy wcześniej przygotowaną pastę. Dekorujemy świeżym łososiem lub koperkiem.
Bagietka z pastą mięsną
Składniki:
1kg łopatki lub karkówki,
2 cebule,
4 ząbki czosnku,
zioła prowansalskie,
tymianek,
bazylia,
sól i pieprz do smaku.
Sposób przygotowania: mięso pokroić w kawałki włożyć do garnka, dodać resztę składników. Zalać wodą i gotować do miękkości. Po przestudzeniu zblendować. Bagietkę kroimy na kromki i na każdą nakładamy wcześniej przygotowaną pastę.
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?