MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dynia jest świetnym źródłem potasu, jednocześnie dostarcza...
fot. Steve Buissinne / Pixabay

Co jeść jesienią, aby wzmocnić odporność? Wybieraj odżywcze i rozgrzewające dania. Postaw na sezonowe warzywa. Nie zapomnij o kiszonkach!

Dynia

Dynia jest świetnym źródłem potasu, jednocześnie dostarcza pewne ilości magnezu, wapnia oraz żelaza i cynku. Jest też bogata w beta-karoten oraz tokoferol – witaminę E, a także kwas askorbinowy. Dzięki bogactwu substancji aktywnych wykazuje silne działanie przeciwzapalne.

Zobacz również

Najlepsze memy po meczu Polska - Holandia. Kiełbasa miała być lepsza od Goudy

Najlepsze memy po meczu Polska - Holandia. Kiełbasa miała być lepsza od Goudy

Tarnobrzeska Strefa Kibica. Wielkie emocje i gorycz porażki Polski z Holandią [FOTO]

Tarnobrzeska Strefa Kibica. Wielkie emocje i gorycz porażki Polski z Holandią [FOTO]

Polecamy

Ekspresowe konturowanie twarzy z efektem liftingu. Dwa ruchy i gotowe

Ekspresowe konturowanie twarzy z efektem liftingu. Dwa ruchy i gotowe

Nietypowy, ale prosty przepis na kalafiora. Moja rodzina już nie chce innego

HIT DNIA
Nietypowy, ale prosty przepis na kalafiora. Moja rodzina już nie chce innego

Najlepszy syrop z mięty z przepisu mojej mamy. Na trawienie, ból brzucha i zaparcia

HIT DNIA
Najlepszy syrop z mięty z przepisu mojej mamy. Na trawienie, ból brzucha i zaparcia