Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

MasterChef Junior. Dziś kolejny odcinek z naszą Tosią z Wysocka Małego. Oglądamy!

SJ
kadr MasterChef Junior, odcinek 1, sezon 5; https://player.pl/programy-online/masterchef-junior-odcinki,4306
Za nami już dwa odcinki programu TVN MasterChef Junior. Do finałowej "14" zakwalifikowała się Tosia z Wysocka Małego (gmina Przygodzice). Już dziś, w niedzielę 22 marca o godzinie 20:00 zobaczymy kolejny odcinek z naszą Tosią! Nie możecie tego przegapić

Tosia przyznała w programie, że chętnie gotuje po szkole i robi to niemal codziennie. Ku niezadowoleniu, jej mama zdradziła, że z 9-letniej Tosi jest niezła rozrabiaka, w kuchni i poza nią. Danie Tosi zachwyciło jurorów programu kulinarnego, dzięki czemu mieszkanka Wysocka Małego dostała się do "14" uczestników piątej edycji MasterChef'a. Już w kolejną niedzielę 15 marca 2020 roku znów ujrzymy Tosię na ekranie. Jednak jeśli nie widzieliście pierwszego odcinka, podpowiadamy gdzie możecie go znaleźć.

Pierwszy odcinek piątego sezonu programu MasterChef Junior, z występem Tosi, można zobaczyć na platformie https://player.pl/programy-online/masterchef-junior-odcinki,4306.

Przepis na roladki Tosi, który zapewnił jej miejsce w finale:

  • dwa filety z indyka
  • kolendra
  • suszone pomidory
  • mozzarella
  • olej
  • sól, pieprz
  • groszek zielony
  • cebula
  • woda
  • śmietanka 18%
  • szynka parmeńska
  • szalotka

Indyka pokrój na cieńsze filety, rozbij go. Mozzarellę i pomidory pokrój w słupki. Zrób pesto z oleju: łyżeczka oleju, szczypta soli i pieprzu – wymieszaj i nałóż na filety. Filety zawiń w roladki, obwiń szynką parmeńską i włóż do naczynia żaroodpornego. Posmaruj roladki olejem z suszonych pomidorów. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i włóż roladki na 40 minut.

Puree z groszku: drobno pokrojoną szalotkę smaż na suchej patelni przez dwie minuty, następnie dodaj 100 gram groszku, smaż przez kolejne dwie minuty, dodaj 50 ml wody i smaż przez dwie minuty. Poczekaj, aż ostygnie i przełóż do blendera. Dodaj sól, pieprz i zblenduj. Wyciągnij indyka, powstały sos z indyka przełóż na patelnię, dodaj zblendowany groszek, smaż i stopniowo dolewaj śmietankę. Smaż wszystko przez 5 minut. Następnie wyłóż na talerz i danie gotowe. Smacznego!

Przepisy innych uczestników na dania mięsne z pierwszego odcinka znajdziecie na stronie https://masterchefjunior.tvn.pl/ksiazka-przepisow,3223,n/poznajcie-przepisy-z-pierwszego-odcinka-programu-masterchef-junior,317070.html

Tosia z Wysocka Małego w programie MasterChef Junior!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Dziennik Zachodni / Wybory Losowanie kandydatów

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na ostrow.naszemiasto.pl Nasze Miasto