MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
EGCG to epigallokatechina występująca w dużej ilości w...
fot. Matcha and CO/unsplash.com

Naturalne antyoksydanty w żywności – zobacz top 10 najważniejszych związków. Gdzie występują te przeciwutleniacze i jakie mają działanie?

EGCG

EGCG to epigallokatechina występująca w dużej ilości w zielonej herbacie, a zwłaszcza tej sproszkowanej, spożywanej razem z liśćmi (matcha). Antyoksydant ten szczególnie korzystny dla zdrowia jelit i utrzymania prawidłowych parametrów biochemicznych krwi.

Zobacz również

Jagiellonia na krawędzi utraty lidera, ale została uratowana przez Imaza!

Jagiellonia na krawędzi utraty lidera, ale została uratowana przez Imaza!

Perfekcyjna, złota Zwolińska! Wielki dzień Polek na ME w Lublanie

Perfekcyjna, złota Zwolińska! Wielki dzień Polek na ME w Lublanie

Polecamy

Nie rób siku „na zapas”! Ekspertka podaje powód

Nie rób siku „na zapas”! Ekspertka podaje powód

Jest zdrowszy niż oliwa z oliwek. Na serce, jelita i nerki. Wystarczy 1 łyżeczka

Jest zdrowszy niż oliwa z oliwek. Na serce, jelita i nerki. Wystarczy 1 łyżeczka

5 powodów, dla których warto odwiedzić Bułgarię

5 powodów, dla których warto odwiedzić Bułgarię