Swoją pasją tym razem podzielił się z paniami Andrzej Sztajer – pasjonat i smakosz kuchni polskiej. Jak powiedział prowadzący podstawową rzeczą niezbędną do carvingu jest ostry i cienko zakończony nóż. Po krótkim wprowadzeniu w temat uczestniczki warsztatów zabrały się do pracy.
Pierwsze pod nóż i sprawne ręce kursantek poszły cukinie, kalarepki i cebule, z których powstały dekoracyjne ozdoby i kwiaty. Jednak najbardziej spektakularne efekty panie uzyskały wycinając róże w arbuzie. Każdy był inny i każdy piękny, a dodatkowym atutem takiej dekoracji było to, że na końcu można je zjeść. Carving to technika wywodząca się z Dalekiego Wschodu, a dokładniej z Tajlandii.
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?