Składniki: 6 jajek,
1,5 szklanki cukru,
0,75 szklanki oleju,
1,5 szklanki mąki tortowej,
0,75 szklanki mąki ziemniaczanej,
1,5 łyżki octu,
1 olejek zapachowy,
3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia. *
Sposób przygotowania: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, oliwę, mąkę, zapach, ocet i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wcześniej przygotowanej foremki. Piec około 50 min. w temperaturze 170 stopni C.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Polecane oferty
Największa od dziesięcioleci susza we Francji