Składniki:
1,5 l wywaru warzywnego,
400 g zielonego ogórka ze skórką,
kremowy serek topiony,
2 łyżki mąki ziemniaczanej,
200 ml śmietany,
1-2 ząbki czosnku,
mała cebula,
koperek,
pieprz i sól do smaku,
inne przyprawy wg uznania. *
Sposób przygotowania: Umyte ogórki, cebulę i czosnek zmiksować. Dodać gorący wywar, serek, śmietanę i mąkę ziemniaczaną. Wszystko delikatnie wymieszać. Gotować na delikatnym ogniu ok. 12 minut, często mieszając. Zupę podawać na ciepło z groszkiem ptysiowym, grzankami lub z małymi gotowanymi pulpecikami. Krem udekorować plasterkami świeżego ogórka i koperku.
Pasztet z białej fasoli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?