Nowe smaki i przepisy prezentowało 14 kół z terenu gminy Raszków, które prężnie działają w następujących miejscowościach: Bieganin, Drogosław-Józefów, Głogowa, Grudzielec Nowy, Grudzielec, Janków Zaleśny, Jaskółki, Koryta, Korytnica, Ligota, Moszczanka-Skrzebowa, Niemojewiec, Przybysławice oraz Szczurawice.
Jury w składzie:Justyna Górka – menadżer restauracji „Pod Dębami” w Ostrowie Wlkp., Piotr Janiszewski – szef kuchni w tejże restauracji oraz Donato Berchicci – właściciel restauracji „U Włocha” w Ostrowie Wielkopolskim oceniało pomysłowość, smak, konsystencję oraz estetykę podania przetworów.
Wszystkie koła otrzymały równorzędne nagrody. Tym razem były to słoiki oraz gliniane garnki, które z pewnością już wkrótce wypełnią się pysznymi przetworami.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?