Restauracje po „Kuchennych Rewolucjach”, które zostały zamknięte. Magda Gessler chciała pomóc, ale coś poszło źle

Anna Daniluk
Anna Daniluk
Magda Gessler, gwiazda TVN, od lat podróżuje po Polsce, by pomagać restauracjom. Jednak nie wszystkie rewolucje zwieńczono sukcesem. Przesuń strzałką w prawo, aby zobaczyć restauracje, w których rewolucja się nie udała albo lokal nie wytrzymał próby czasu.
Magda Gessler, gwiazda TVN, od lat podróżuje po Polsce, by pomagać restauracjom. Jednak nie wszystkie rewolucje zwieńczono sukcesem. Przesuń strzałką w prawo, aby zobaczyć restauracje, w których rewolucja się nie udała albo lokal nie wytrzymał próby czasu. Sylwia Dąbrowa Polska Press
Udostępnij:
Nowy sezon „Kuchennych Rewolucji” ruszył 3 marca 2022. W czwartek o godz. 21.35 w TVN będzie można obejrzeć drugi odcinek, tym razem Magda Gessler gościła w Kudowie-Zdroju. Program nadawany jest od marca 2010 roku. Znana restauratorka podróżuje po Polsce, aby wspomóc lokale gastronomiczne, które mają problem z biznesem. Niestety, nie każda kuchenna rewolucja okazuje się sukcesem. Zdarza się też, że lokal po metamorfozie nie wytrzymuje próby czasu. Oto restauracje z całej Polski, którym próbowała pomóc Magda Gessler, ale coś poszło nie tak.

Spis treści

Nowy sezon. „Kuchenne Rewolucje” 2022

„Kuchenne Rewolucje” mają na koncie ponad 300 przeprowadzonych metamorfoz w restauracjach w całej Polsce. W czwartek 3 marca ruszył 24. sezon. Tym razem Magda Gessler odwiedzi takie lokale jak pizzeria DaviOli w Krzeszycach oraz Calabria w Olsztynie, pub z obiadami domowymi Masters w Inowrocławiu, restauracja z kuchnią wietnamską Zielony Nosorożec w Białymstoku i Szmaragdowa w Kudowie-Zdroju. Emisja programu w czwartki o godzi. 21.35.

Metamorfozy Magdy Gessler w całej Polsce

Magda Gessler zna się na kuchni, chętnie dzieli się swoimi doświadczeniami w prowadzeniu gastronomii, ma też bogatą kulinarną wyobraźnię. Przy tym potrafi rozmawiać z ludźmi od serca, a czasem nimi solidnie wstrząsnąć. Nie zawsze jednak kuchenna rewolucja się udaje. Problemy związane z brakiem spektakularnego efektu po wzięciu udziału w programie są różne. Czasem jest to urażona duma właściciela lokalu, innym razem przytłaczająca popularność albo zwyczajnie brak szczęścia w biznesie.

Oto restauracje, które zostały zamknięte po „Kuchennych Rewolucjach”

Kliknij w przycisk, żeby przejść do galerii

Akcesoria kuchenne pomocne w każdej kuchni!

miejsce #1

Lamart

Lamart Spice Komplet przyprawników 6 szt. (LT7009)

150,00 zł63,60 zł-58%
miejsce #2

Delhan

Delhan Dziadek Do Orzechów Drewniany Grzyb

23,52 zł12,00 zł-49%
miejsce #3

Fl1 Maselnica 14.5X12Cm Jas 481.1550

28,90 zł18,90 zł-35%
miejsce #4

Excellent Houseware

Excellent Housewares Młynek Bambusowy Do Przypraw Pieprzu Soli ...

68,97 zł45,93 zł-33%
miejsce #5

Brabantia

Brabantia Chlebak Roll Top Matowy

269,00 zł219,99 zł-18%
miejsce #6

WMF

WMF Gourmet Sitko 8 Cm (0645079990)

54,99 zł48,39 zł-12%
miejsce #7

WMF

WMF Dziadek do orzechów (1281619990)

109,99 zł96,79 zł-12%
miejsce #8

Gefu

Gefu Manolo Dziadek Do Orzechów (G13490)

159,00 zł143,10 zł-10%
miejsce #10

Xavax

XAVAX Minutnik kuchenny Touch

40,99 zł
Materiały promocyjne partnera

Czarcia Łapa w Lublinie po programie

Jednym z lokali po „Kuchennych Rewolucjach”, który przechodzi burzliwy czas, jest Czarcia Łapa z Lublina. Nazwa i wnętrze restauracji nawiązywały do legendy związanej z miastem. Według niej w 1637 roku kobieta stanęła przed sądem podczas sporu z magnatem. Wyrok nie był sprawiedliwy. Bogacz przekupił sąd, aby ten działał na jego korzyść. Wtedy przyszedł czart ze swoją świtą i rozpoczął się sąd diabelski. Oni wydali uczciwą decyzję. Znany lokal mieszczący się przy Starym Mieście przeszedł przemianę pod okiem Magdy Gessler w listopadzie 2010 roku.

- Bruschetta ma za dużo czosnku, parmezan jest do d**y, a rozbef twardy. Do tego ściereczka kucharza jest brudna i śmierdzi - tak zaczęła się wizyta restauratorki w lubelskiej Czarciej Łapie.

Podczas „Kuchennych Rewolucji” Magda Gessler nie tylko zmieniła jakość serwowanych tu potraw, ale też ciężki i mroczny klimat lokalu. Rozświetliła go dodatkiem błękitu, a szatańskie twarze zakleiła aniołkami. Rewolucja skończyła się pozytywnie, a restauracja zyskała nową nazwę Czarcia Łapa La Cuccina de Angelina. Niestety, kilka lat później Czarcia Łapa zniknęła z kulinarnej mapy Lublina. Następnie w tym miejscu powstała restauracja meksykańska Muuucho, która przegrała starcie z pandemią koronawirusa i została zamknięta. Jest jednak szansa dla lubelskiego lokalu, który powrócił ponownie jako Czarcia Łapa za sprawą firmy Janusza Palikota. Czas pokaże, co z tego wyniknie.

Zobacz ulubione filmy i seriale w nowej jakości!

miejsce #1

TCL

TCL 43P615

2 002,00 zł1 279,00 zł-36%
miejsce #2

Philips

Philips 39PHS6707/12

1 631,00 zł1 179,00 zł-28%
miejsce #3

Manta

Manta 32LHN89T

799,00 zł599,00 zł-25%
miejsce #7

TCL

TCL 32S5200

999,00 zł894,99 zł-10%
miejsce #10

Samsung

Samsung UE32T4002

949,00 zł
Materiały promocyjne partnera

Kliknij w zdjęcie i przejdź do galerii z restauracjami, którym nie powiodło się mimo udziału w „Kuchennych Rewolucjach”

Zobacz inne tematy kulinarne ze Strony Kuchni:

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Toksyczne warzywa, gdzie jest ich najwięcej?

Wideo

Materiał oryginalny: Restauracje po „Kuchennych Rewolucjach”, które zostały zamknięte. Magda Gessler chciała pomóc, ale coś poszło źle - Strona Kuchni

Komentarze 1

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

B
Bronek
W życiu bym tej baby nie wpuścił do swojej restauracji. Jest pyszałkowata arogancka i żaden z niej kucharz. Jej wizerunek został wykreowany przez TV. Guru kulinarne dla małomiasteczkowych kur domowych.
Przejdź na stronę główną Nasze Miasto
Dodaj ogłoszenie