Każdy uczestnik musiał sam zrobić tort i upiec drożdżówki. Torty które powstały to prawdziwe dzieła cukiernictwa. W pracy podczas warsztatów widać było duże zaangażowanie oraz niezwykłą kreatywność uczestników, bo tort to nie tylko wygląd zewnętrzny – choć oczami jemy, ale także pyszny środek. Drożdżówki pięknie wyrosły – były kolorowe i bardzo duże. Młodzi cukiernicy nie tylko tworzyli z pasją, ale także świetnie radzili sobie z porządkami. Nad całością realizacji zadania czuwały panie z miejscowego Koła Gospodyń Wiejskich.
- To już kolejne nasze warsztaty, w tym roku na słodko. Wśród uczestników są uczennice Zespołu Szkół Usługowych – przyszłe cukierniczki - mówiła Marlena Sobczak przewodnicząca KGW Grudzielec. - Trzeba przyznać, że wszyscy się starali, aby ich prace były wyjątkowe i pyszne. Szybko też uczyli się nowych rzeczy i technik np. zdobienia tortów. Każdy uczestnik warsztatów otrzymał na pamiątkę dyplom oraz drobny upominek w postaci silikonowej foremki do babeczek - dodała.
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?