Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Soczysty indyk z grilla. Sekretem smaku jest wyśmienita marynata. Przepis na danie z grilla, którym zaskoczysz swoich gości

Delikatny indyk z grilla. Krok 1

Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę, miód, sok z cytryny, rozgnieciony czosnek, chili, tymianek, zioła prowansalskie i szczyptę soli. Pokrój mięso z indyka na małe filety, możesz je delikatnie roztłuc tłuczkiem, by miały jednakową grubość. Posmaruj każdy kawałek marynatą i odstaw całość na ok. 1,5 godziny.

Zobacz również

Opuszczony miejski basen we Wschowie był studnią bez dna. Czy zostanie otwarty?

Opuszczony miejski basen we Wschowie był studnią bez dna. Czy zostanie otwarty?

Dzień Pionierów Stargardu - święto lokalnej społeczności

Dzień Pionierów Stargardu - święto lokalnej społeczności

Polecamy

Znamy listę Prawa i Sprawiedliwości do eurloparlamentu. Kto "jedynką" w Wielkopolsce?

Znamy listę Prawa i Sprawiedliwości do eurloparlamentu. Kto "jedynką" w Wielkopolsce?

Jak ustrzec się kary za grillowanie? Zobacz, co mówią przepisy prawa

Jak ustrzec się kary za grillowanie? Zobacz, co mówią przepisy prawa

Samochód zderzył się z motocyklem. Wypadek na trasie Szamotuły - Oborniki

Samochód zderzył się z motocyklem. Wypadek na trasie Szamotuły - Oborniki