MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
12 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ponieważ czas w negatywny sposób oddziałuje na wartość...
fot. Antonio Truzzi/123RF

Te błędy podczas gotowania mogą zmniejszyć ilość składników odżywczych w potrawie. Wyeliminuj je i ciesz się pełnowartościowym posiłkiem

Nieprawidłowe przechowywanie

Ponieważ czas w negatywny sposób oddziałuje na wartość odżywczą pokarmów, należy przechowywać je w odpowiedni sposób. Optymalnym rozwiązaniem jest zapakowanie resztki obiadu lub gotowanych warzyw do szczelnego – najlepiej szklanego – pojemnika i umieszczenie go w lodówce, albo w zamrażalniku. Świeże warzywa pokrojone na surówkę najlepiej byłoby zjeść do kolejnego posiłku tego samego dnia. Można też zalać je sosem przygotowanym z jogurtu i oliwy, który stworzy barierę chroniącą kawałki przed działaniem światła i tlenu.

Zobacz również

Żywy zamek w Pieskowej Skale, a w nim muzyka, tańce, moda i kaligrafia

Żywy zamek w Pieskowej Skale, a w nim muzyka, tańce, moda i kaligrafia

Noc Muzeów. Tłumy, ogromne kolejki!

Noc Muzeów. Tłumy, ogromne kolejki!

Polecamy

Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”

PILNE
Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”

Najlepszy tort truskawkowy. Idealny na rodzinne spotkania

HIT DNIA
Najlepszy tort truskawkowy. Idealny na rodzinne spotkania

Szukasz idealnej sukienki na wesele jako mama? Tylko spójrz na te cudowne kreacje!

Szukasz idealnej sukienki na wesele jako mama? Tylko spójrz na te cudowne kreacje!