Tosia z Wysocka Małego w programie MasterChef Junior!

SJ
kadr MasterChef Junior, odcinek 1, sezon 5; https://player.pl/programy-online/masterchef-junior-odcinki,4306
Za nami pierwszy odcinek programu TVN MasterChef Junior. Mogliśmy go obejrzeć premierowo w niedzielę 8 marca 2020 roku wieczorem. Kogo zobaczyliśmy wśród uczestników? 9-letnią mieszkankę powiatu ostrowskiego! Tosia Barcicka z Wysocka Małego przygotowała roladki z indyka faszerowane serem mozzarella z suszonymi pomidorami podane z puree z zielonego groszku. To danie pozwoliło jej zakwalifikować się do "14" uczestników piątej edycji programu! Gratulujemy Tosiu!

Tosia przyznała w programie, że chętnie gotuje po szkole i robi to niemal codziennie. Ku niezadowoleniu, jej mama zdradziła, że z 9-letniej Tosi jest niezła rozrabiaka, w kuchni i poza nią. Danie Tosi zachwyciło jurorów programu kulinarnego, dzięki czemu mieszkanka Wysocka Małego dostała się do "14" uczestników piątej edycji MasterChef'a. Już w kolejną niedzielę 15 marca 2020 roku znów ujrzymy Tosię na ekranie. Jednak jeśli nie widzieliście pierwszego odcinka, podpowiadamy gdzie możecie go znaleźć.

Pierwszy odcinek piątego sezonu programu MasterChef Junior można zobaczyć na platformie https://player.pl/programy-online/masterchef-junior-odcinki,4306.

Przepis na roladki Tosi:

  • dwa filety z indyka
  • kolendra
  • suszone pomidory
  • mozzarella
  • olej
  • sól, pieprz
  • groszek zielony
  • cebula
  • woda
  • śmietanka 18%
  • szynka parmeńska
  • szalotka

Indyka pokrój na cieńsze filety, rozbij go. Mozzarellę i pomidory pokrój w słupki. Zrób pesto z oleju: łyżeczka oleju, szczypta soli i pieprzu – wymieszaj i nałóż na filety. Filety zawiń w roladki, obwiń szynką parmeńską i włóż do naczynia żaroodpornego. Posmaruj roladki olejem z suszonych pomidorów. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i włóż roladki na 40 minut.

Puree z groszku: drobno pokrojoną szalotkę smaż na suchej patelni przez dwie minuty, następnie dodaj 100 gram groszku, smaż przez kolejne dwie minuty, dodaj 50 ml wody i smaż przez dwie minuty. Poczekaj, aż ostygnie i przełóż do blendera. Dodaj sól, pieprz i zblenduj. Wyciągnij indyka, powstały sos z indyka przełóż na patelnię, dodaj zblendowany groszek, smaż i stopniowo dolewaj śmietankę. Smaż wszystko przez 5 minut. Następnie wyłóż na talerz i danie gotowe. Smacznego!

Przepisy innych uczestników na dania mięsne z pierwszego odcinka znajdziecie na stronie https://masterchefjunior.tvn.pl/ksiazka-przepisow,3223,n/poznajcie-przepisy-z-pierwszego-odcinka-programu-masterchef-junior,317070.html

Tosia z Wysocka Małego w programie MasterChef Junior!

Sprawdź też:

Uwaga na chińskie telefony

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie