Od początku głównymi organizatorami imprezy są Zespół Szkół Usługowych oraz Powiat Ostrowski, a w poszczególnych imprezach wspierają ich partnerzy. W tym roku były to firma Waza, Izba Rzemieślnicza w Kaliszu oraz producent jaj - firma Topferm.
- Celem naszego festiwalu jest promocja lokalnego produktu, promocja przedsiębiorczości oraz promocja szkolnictwa zawodowego i pokazanie, że szkoła zawodowa to miejsce sukcesu w czasie nauki, jak i poza jej zakończeniu - powiedział dyrektor ZSU Dariusz Kaczmarek.
Atrakcją tegorocznego spotkania był pokaz kuchni meksykańskiej prowadzony przez Carlosa Hernandeza. Festiwal cieszył się bardzo dużym zainteresowaniem. Wystawcy zaprezentowali bogatą i ciekawą ofertę.
Jury za najlepsze potrawy festiwalu uznało „Ostrowskie gniazdka, czyli jaja na prażuchach podane z mizerią” Zespołu Szkół Usługowych. Drugie miejsce zajęła „Frittata zębcowska ze smardzami” Restauracji „Gościniec Zębcowski”, a trzecie - Omlet „Azja” Hotelu Restauracji „Villa Royal”. Wyróżnienia przypadły za: „Assiette z jajka” Restauracji „Ogrody Smaku” oraz za „Raszkowską mimozę” Restauracji „Raszkowianka”.
Organizatorzy przygotowali także konkurs na najlepszą aranżację stoiska. Nagrodzono Restaurację „Raszkowianka” (I miejsce), Restaurację „Jesionowy Dwór” (II miejsce) i Restaurację „Gościniec Zębcowski” (III miejsce), a wyróżnienia otrzymały Hotel Restauracja „Villa Royal” i Górecznik Tourus. Nagrodę publiczności przyznano Restauracji „Gościniec Zębcowski” za „Koszyczki wielkanocne na słodko”.
Napad trwał dosłownie minutę". Sprawcy ukradli z kantoru 100 tys. zł
(Źródło: TVN24)
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?