Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie....
fot. istockphoto.com

Te produkty możesz zamrozić! Jeśli robisz zakupy na zapas, zamiast wyrzucać jedzenie, włóż je do zamrażarki

SUROWE MIĘSO I WĘDLINY

Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie. W końcu chodzi o to, by mrozić je jak najświeższe, a nie jak najstarsze! Najlepiej mrozić mięso surowe, a wędliny – w plasterkach. Robisz schabowe i chcesz zostawić trochę na następny raz? Zamroź je bez panierki. Mięso możesz trzymać w zamrażalniku kilka miesięcy (drób – 3, wieprzowina – 6, wołowina – 8).

Zobacz również

Drugie życie starego młyna. Powstanie tu ośrodek kultury | ZDJĘCIA

NOWE
Drugie życie starego młyna. Powstanie tu ośrodek kultury | ZDJĘCIA

Burmistrz z wotum zaufania. Głosowanie bez niespodzianek

Burmistrz z wotum zaufania. Głosowanie bez niespodzianek

Polecamy

Jest praca w Toruniu! Szukają nie tylko zakłady i miejskie instytucje. Ile płacą?

Jest praca w Toruniu! Szukają nie tylko zakłady i miejskie instytucje. Ile płacą?

Mieszkaniec Sandomierza oszukany w internecie. Zamiast pokrowców dostał… kawałek koca

Mieszkaniec Sandomierza oszukany w internecie. Zamiast pokrowców dostał… kawałek koca

Meteorolodzy ostrzegają przed burzami. W tych powiatach jest największe ryzyko

Meteorolodzy ostrzegają przed burzami. W tych powiatach jest największe ryzyko