W sali wiejskiej z równym zaangażowaniem pracowali zarówno starsi, jak i młodsi mieszkańcy Ligoty. Do tego licznego grona dołączył także burmistrz Raszkowa Jacek Bartczak. Lepienie szło tak sprawnie, że na koniec doliczono się dokładnie 2236 pierogów! Uczestnicy tego przedsięwzięcia zużyli około 35 kg mąki, po 20 kg farszu na pierogi ruskie oraz z kapustą i grzybami i 5 kg słodkiego farszu serowego. Po zakończonej pracy przyszedł czas na wspólną kolację podczas której każdy mógł zjeść niezliczoną ilość pierogów.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?