MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Niektóre bakterie występujące w żywności mogą być...
fot. pixabay.com

Zagrożenia w żywności. Jakie bakterie mogą występować w popularnych produktach spożywczych?

Zagrożenia w żywności. Jakie bakterie mogą występować w popularnych produktach spożywczych?

Niektóre bakterie występujące w żywności mogą być potencjalne groźne dla zdrowia, a nawet życia człowieka. Wbrew pozorom i powszechnym mitom mogą być one obecne nie tylko w produktach kupowanych od właścicieli małych gospodarstw rolnych, ale także w jajkach, mięsie i mleku, które dostępne są w supermarketach. Za rozwój części bakterii w żywności odpowiadamy sami m.in. przez niewłaściwe przechowywanie żywności. Sprawdź, jakie bakterie mogą występować w popularnych produktach spożywczych!

Zobacz również

Ktoś próbował okraść Annę Lewandowską! "Wskoczyłam na niego"

NOWE
Ktoś próbował okraść Annę Lewandowską! "Wskoczyłam na niego"

Nowi lektorzy i ceremoniarze w Archidiecezji Białostockiej

NOWE
Nowi lektorzy i ceremoniarze w Archidiecezji Białostockiej

Polecamy

Masturbacja może zapobiec rakowi prostaty? Sprawdź, co mówi lekarz

Masturbacja może zapobiec rakowi prostaty? Sprawdź, co mówi lekarz

Wyjątkowy maturzysta z Kalisza

Wyjątkowy maturzysta z Kalisza

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna