W tegorocznej edycji festiwalu tematem wiodącym były sery Ostrowskiej Spółdzielni Mleczarskiej i skalmierzyckiej Spółdzielni Mleczarskiej ,,Lazur”. Wystawcy zapewnili wiele degustacji produktów przygotowanych na bazie serów. Przeprowadzono konkurs na Najlepszy Produkt Targowy.
Jury wyróżniło:
- Pierogi z serem i wiśniami (restauracja Bankietowa),
- Racuszki serowe (restauracja Trzcieliny),
- Pascha (restauracja Stylowa)
- Kulki z białego sera w różnych smakach (restauracja Mleczna Perła)
- Pierogi z łososiem i serem , Polędwica z dorsza z purre z buraczków i jabłek (restauracja Górecznik Taurus),
- Trójwarstwowy sernik na zimno , Lazurowy krem serowy, Mozaika szpinakowa z serem twarogowym i łososiem , Mini pączusie serowe (restauracja Pod Dębami)
- Folwarczny Pomyleniec (restauracja Folwark Polski )
- Portobello faszerowane serami (ZSU)
Organizator przygotował również konkurs na najładniejsze stoisko targowe. W tej kategorii wyróżniono : „Gościniec Zębcowski” , „Zajazd Wielkopolski KLARA” , „Górecznik Taurus'', restaurację „Folwark Polski'', restaurację „Pod Dębami” i „Limbę Catering''.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?