Ostrowski Festiwal Smaków w ZSU
- Wśród 53 wystawców mamy aż 28 restauracji, z których każda przygotowała potrawy z karpia. Ponad dwadzieścia z nich zostało zgłoszonych do konkursu. Współorganizatorem naszej imprezy jest Gospodarstwo Rybackie w Przygodzicach, które ufundowało ponad 300 kilogramów karpia – powiedział dyrektor ZSU Dariusz Kaczmarek.
Idea Ostrowskiego Festiwalu Smaków opiera się na promocji najlepszych lokalnych produktów i lokali gastronomicznych. Podobnie jak w pierwszej edycji, na zwiedzających czekał ,,Mleczny Zaułek’’. Nowością natomiast była ,,Słodka Dziupla’’, czyli miejsce w którym przy kawie można było spróbować cukierniczych specjałów powiatu. Ostrowski Festiwal Smaków odbywał się w ramach Regionalnych Targów Turystycznych „Wypoczynek Marzeń 2014” prezentujących ofertę biur podróży, organizatorów wypoczynku dla dzieci i młodzieży, hoteli, gospodarstw agroturystycznych i producentów sprzętu sportowego. Imprezą towarzyszącą była wystawa fotograficzna ,,Maroko’’.
Dołącz do naszej społeczności na Facebooku! Ostrowski Festiwal smaków w ZSU
Niedzielne uroczystości odpustowe ku czci św. Wojciecha w Gnieźnie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?