Dwie pierwsze edycje poświęcone były innym produktom regionalnym - boczniakowi i karpiowi przygodzickiemu. Teraz przyszedł czas na wyroby Ostrowskiej Spółdzielni Mleczarskiej i spółdzielni Lazur. Impreza, którą zaplanowano na 21 marca (początek o 10.00) będzie miała nieco zmienioną formułę organizacyjną. Pierwsza godzina przeznaczona będzie na spotkania branżowe. Organizatorom zależy bowiem, aby targi promowały rzemiosło, kształcenie zawodowe i lokalne produkty.
- Wystawcy zgłaszali, że nie mieli możliwości wymiany doświadczeń między sobą, swobodnego porozmawiania. Uszanowaliśmy ich prośbę i rezerwujemy dla nich pierwszą godzinę. Od 11.00 do 14.00 do wejścia uprawniać będą zaproszenia rozprowadzane w większości przez poszczególnych wystawców. O 14.00 z ofertą festiwalową będą mogli zapoznać się wszyscy zainteresowani, gdyż wtedy będzie wstęp wolny – zapowiada dyrektor Zespołu Szkół Usługowych Dariusz Kaczmarek.
Zainteresowanie targami co roku jest bardzo duże. Poprzednio przewinęło się na nich w ciągu kilku godzin około 5 tysięcy zwiedzających. Wiadomo, że w tym roku zgłosiło się 40 wystawców, w tym 22 lokale gastronomiczne. Każdy z nich miał możliwość zgłoszenia do konkursu potraw, które powstała z wykorzystaniem serów pleśniowych lub twarogowych. Oceniać je będzie profesjonalne i zewnętrze jury - to kolejna nowość tegorocznej edycji.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?