Oprócz wspólnego biesiadowania spotkanie było okazją do edukacji na temat pszczół. Leśniczy z Nadleśnictwa Antonin Waldemar Blaźniak opowiedział o ich hodowli, o niezbędnych narzędziach pszczelarskich, a także o rodzajach uli, zarówno tradycyjnych, jak i współczesnych.
Podczas pikniku przy grillu już po raz trzeci swoje podwoje otworzyła "nasza spiżarnia", w której członkowie OTG prezentowali przetwory owocowo-warzywne własnej roboty. Była degustacja sałatek Doroty Radziszewskiej i Krystyny Przybylskiej. Swoje wypieki zaprezentowały z kolei Grażyna Karolak (placek ze śliwkami), Janina Kieremkampt (ciasteczka) i Dorota Radziszewska (rolada). Po konsumpcji nastąpiła wymiana przepisów, a samo grillowanie zakończyło się w późnych godzinach wieczornych.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?